Πώς να διαλέξετε τον σωστό Server για την επιχείρησή σας

Πάρα πολλοί παράμετροι μπορεί να μας παρασύρουν και να αγοράσουμε έναν ταχύτατο, με πολλούς δίσκους και επεξεργαστές διακομιστή (server), χωρίς όμως να λάβουμε υπόψη, τις πραγματικές μας ανάγκες. Οι μικρές και οι μεσαίες επιχειρήσεις (SMBs) έχουν αρκετές φορές παραπλήσιες ανάγκες με τις μεγάλες επιχειρήσεις: από την κοινή χρήση αρχείων, την λειτουργία εφαρμογών (ERP, CRM) μέχρι και την πλήρη λειτουργία του Microsoft SQL Server, την φιλοξενία του εταιρικού ιστότοπου ή και του ηλεκτρονικού καταστήματος.

Αφού λοιπόν αποσαφηνισθεί ποιο θα είναι το λειτουργικό σύστημα στο οποίο θα βασιστεί το δίκτυο της εταιρίας σας, πόσοι οι ταυτόχρονοι χρήστες και τι θα τρέχουν, ποιες είναι ανάγκες σας για αποθήκευση δεδομένων, η επόμενη κρίσιμη απόφαση είναι να επιλέξετε σε ποια κατηγορία διακομιστών θα κινηθείτε.

Tower Servers

tower-servers

Είναι οι κλασικοί πύργοι που φιλοξενούν όλα τα παραδοσιακά εξαρτήματα διακομιστών: σκληροί δίσκοι, μητρικές και επεξεργαστές (CPUs), κάρτες δικτύου, τροφοδοτικά κ.λ.π..

Γενικά καταλαμβάνουν μεγαλύτερο χώρο και έχουν μικρότερη επεκτασιμότητα λόγω σχεδιασμού από ότι οι Blade ή οι Rack-mounted διακομιστές.

Οι Tower servers είναι ιδανικοί για μικρές – μεσαίες εταιρίες και προσφέρουν πάρα πολλές δυνατότητες αναβάθμισης – επέκτασης εσωτερικά μέσα στο κουτί τους.

Rack Servers

rack-servers

Είναι πλήρως εξοπλισμένοι διακομιστές, ειδικά σχεδιασμένοι για να τοποθετηθούν σε ικριώματα (racks).

Οι Rack-mounted διακομιστές έχουν εσωτερικά θύρες επέκτασης για την προσθήκη επιπλέον καρτών δικτύου (NICs) ή για Οπτικές ίνες (HBA). Καταλαμβάνουν μικρό χώρο και προσφέρουν την δυνατότητα προσθήκης πολλών διακομιστών, σύμφωνα με τις ανάγκες του δικτύου.

Αξίζει να τονισθεί ότι συγκριτικά με τους Tower & Blade Servers, έχουν μικρότερες δυνατότητες στην προσθήκη πολλών σκληρών δίσκων ή μνημών.

Οι Rack servers είναι ιδανικοί για data centers και για λύσεις όπου απαιτούνται παραπάνω από ένας server για την λειτουργία του δικτύου. Π.χ. Windows Server 2012 Domain Controller + SQL Server + Data Storage.

Blade Servers

blade-serversΟι servers – λεπίδα συνδυάζουν τη δύναμη πολλών servers σε πολύ μικρότερο χώρο και με μικρότερη κατανάλωση ρεύματος. Ένα σύμπλεγμα διακομιστών κατανέμει τις εργασίες του δικτύου μεταξύ πολλών servers. Ο κάθε διακομιστής blade περιλαμβάνει εξαρτήματα υπολογιστών, όπως μία κεντρική μονάδα επεξεργασίας, ενώ η μνήμη χωράει σε μια μικρή κάρτα,  γνωστή ως μια λεπίδα, και τοποθετείται παράλληλα με άλλες λεπίδες σε ένα κουτί υποδοχής λεπίδων με κεντρική τροφοδοσία και ψύξη.

Οι Blade Servers είναι ιδανικοί για data centers και μεγάλες εγκαταστάσεις όπου απαιτούνται πολλοί διακομιστές για μεγαλύτερη υπολογιστική δύναμη.

%

Διαθεσιμότητα δικτύων μας

Θέλετε να σας βοηθήσουμε;

Tower, Rack ή Blade; Πόσα CPU & μνήμη; Και αν χαλάσει τι κάνω;

Εμείς έχουμε τις απαντήσεις για τα παραπάνω ερωτήματα!
Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας συμβουλεύσουμε σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες!

  • Εισάγετε τα στοιχεία στα οποία θέλετε να επικοινωνήσουμε μαζί σας
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.